Despre HAR

Pentru a răspunde provocării fără precedent apărută în contextul pandemiei Covid-19,
ASOCIAŢIA PENTRU PROMOVAREA ALIMENTULUI ROMÂNESC – APAR a aderat la un consorțiu format din peste 164 de parteneri din sectorul agroalimentar european, participând la proiectul SmartAgriHubs, în cadrul instrumentului Horizon 2020-RUR-2018-1.

Proiectul își propune, ca obiectiv general, să realizeze digitalizarea agriculturii europene prin promovarea unui ecosistem de inovare agricolă dedicat excelenței, durabilității și succesului.

La nivel național, în cadrul acestui proiect, APAR în calitate de HUB de inovare digitală, va organiza primul hackathon din Romania – RO AgriFood Hacking – HAR 2020 dedicat sectorului agroalimentar.


Inscrie-te!

Perioada de inscriere la HAR2020 s-a incheiat. Va multumim!  Agri-foodsIT  ABCDE

  Ai format deja propria echipa? Adauga mai jos membrii acesteia:


  Daca ai format o echipa, selecteaza toate CV-urile membrilor si adauga-le aici:  Sunt de acord cu utilizarea datelor cu caracter personal solicitate prin Formularul de înscriere.
  Confirm ca am peste 18 ani.

  Informatii utile:

  Competiția de tip hackathon constă în trei etape majore:

  • Etapa 1: înscriere participanți
  • Etapa 2: matchmaking pentru formare echipe
  • Etapa 3: participare efectivă la hackathon

  Teme competitie:

  A

  Instrumente digitale pentru valorificarea inovativă a produselor agroalimentare de calitate (lanț scurt de aprovizionare, scheme de calitate etc).


  B

  Asigurarea blockchain în securizarea informațiilor legate de trasabilitatea produselor agroalimentare de calitate.


  C

  Soluții digitale pentru combaterea practicilor neloiale privind calitatea duală al produselor agroalimentare, creșterea gradului de transparentizare a datelor și a încrederii consumatorului în produse.


  D

  Instrumente inovative digitale pentru utilizarea IoT și a imaginilor satelitare cu scopul reducerii costurilor administrative aferente procesului de evaluare a producțiilor agricole, a pagubelor produse fermierilor în urma calamităților naturale.


  E

  Soluții digitale pentru managementul dialogului civil în sectorul agroalimentar.