Politici publice alternative pentru promovarea exporturilor românești


Awareness-ul brandului de țară și a brandurilor sectoriale ale industriilor unde producătorii români dețin o pondere ridicată în dinamica exporturilor sunt deficitare, insuficient conștientizate de clienții externi și insuficient consolidate în percepția publicului internațional pentru a contribui la o diferențiere pozitivă pe piețele externe țintă din perspectiva creării unei percepții favorabile pentru achiziționarea produselor și serviciilor românești.


Vă invităm sa profitati de aceasta platformă pentru a vă face vocea auzită prin instrumentele de consultare a opiniei publice oferite (chestionare, depunere de depozitii si comentarii) si deveniți agenți ai schimbării!


Inscrieri targuri internationale PPE 2021 (stand national)

Am deschis etapa de depunere a dosarelor de inscriere pentru targurile aferente PPE 2021!

Inscrierile se fac pe baza criteriului “primul venit – primul inscris”, in ordinea transmiterii dosarelor complete si corecte, in limita spatiului si locurilor stabilite de catre organizatorii externi, tinand cont de masurile de securitate sanitara.

Avem rugamintea sa trimiteti pentru verificare TOATE documentele pana cel tarziu pe data de 08.11.2020. Pentru a descarca dosarul de inscriere si mai multe detalii privind pasii de urmat in completarea acestuia, accesati link-ul de mai jos:

Afla toate detaliile inscrierii


Politici publice alternative


Sinteză propunere

O politică publică alternativă de promovare a exporturilor ar contribui prin noi instrumente moderne și diversificate de promovare la creșterea notorietății brandului nostru național și a brandurilor sectoriale aferente fiecărei industrii în care avem potențial de creștere și unde produsele și serviciile românești dețin o pondere semnificativă din exporturi.



Sinteză problemă identificată

Programul pentru Promovarea Exporturilor - PPE a fost creat înaintea momentului aderării României la Uniunea Europeană și, de aceea, nu este actualizat la bunele practici europene în domeniul promovării. Acest instrument nu a fost armonizat cu actele normative care reglementează cadrul desfăsurării PPE, iar practica implementării din ultimii ani arată că există numeroase modificări de formă care pot duce la creșterea eficienței programului și la scăderea birocrației.



Sinteză problemă identificată

Programul pentru Internaționalizarea Operatorilor Economici (PINT) are o abordare modernă începând cu anul 2018, însă pentru sesiunile din anul 2019 se dorește eliminarea tuturor disfuncționalităților de implementare apărute în exercițiul anterior.