Politica de confidentialitate in temeiul GDPR


ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA ALIMENTULUI ROMANESC,  cu sediul in Str. I.C. Bratianu, nr. 97A, Mogosoaia, judetul Ilfov, Romania, telefon +4021.351.26.03, e-mail: office@apar.ro, CUI 30013444, denumita ├«n continuare ÔÇ×APARÔÇŁ sau ÔÇ×ASOCIATIAÔÇŁ pune la dispozi╚Ťia utilizatorilor paginilor web aflate la adresele URL de mai jos prezenta politic─â de confiden╚Ťialitate, cu scopul de a furniza informa╚Ťii cu privire la modul ├«n care v─â prelucr─âm datele cu caracter personal ╚Öi ├«n care v─â protej─âm via╚Ťa privat─â ╚Öi informa╚Ťiile, respect├ónd toate legile ╚Öi reglement─ârile aplicabile protec╚Ťiei datelor, inclusiv Regulamentul General privind Protec╚Ťia Datelor (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (GDPR).

Paginile web la care se refera prezenta politica de confidentialitate sunt cele aflate la adresele URL: www.apar-romania.ro (denumit ├«n continuare ÔÇ×Site-ul webÔÇŁ). Politica de confidentialitate poate fi accesata in cadrul fiecarui Site web mentionat.

A.P.A.R. solicit─â utilizatorului s─â aloce c├óteva minute pentru a citi cu aten╚Ťie prezenta politic─â de confiden╚Ťialitate.

Introducere.

Prezenta politic─â de confiden╚Ťialitate se aplic─â fiecarui Site web al A.P.A.R. mentionat mai sus, precum ╚Öi interac╚Ťiunilor dintre utilizator ╚Öi A.P.A.R. prin intermediul paginii web men╚Ťionate.

De asemenea, persoanele care si-au exprimat consimtamantul pentru a primi comunicari (de informare despre facilitati, produse, servicii, evenimente, proiecte, noutati disponibile in sfera de cunoastere a A.P.A.R , in conformitate cu scopul si obiectivele asociatiei.), inclusiv comunicari despre despre targuri,expozitii, proiecte si colaborari,  organizate sau nu de catre APAR,   ori pentru a participa la studii de piata/sondaje despre activitatea asociatiei ori despre  produsele si serviciile din /relationate cu industria alimentara, sunt incurajate sa acceseze aceasta politica de confidentialitate, care contine informatii despre modul in care sunt prelucrate datele lor in aceste scopuri.

A.P.A.R. va putea modifica aceast─â politic─â de confiden╚Ťialitate atunci c├ónd este necesar. ├Än cazul introducerii unor modific─âri, acestea v─â vor fi comunicate prin intermediul paginii web sau prin alte mijloace, astfel ├«nc├ót s─â pute╚Ťi lua la cunostinta efectiv de noile condi╚Ťii privind confiden╚Ťialitatea. ├Än cazul ├«n care continua╚Ťi s─â utiliza╚Ťi func╚Ťionalit─â╚Ťile puse la dispozi╚Ťie de c─âtre A.P.A.R. dup─â ce a╚Ťi fost informat cu privire la modific─ârile men╚Ťionate mai sus, se va presupune c─â sunte╚Ťi de acord cu acestea, cu excep╚Ťia cazurilor ├«n care este necesar consim╚Ť─âm├óntul dumneavoastr─â expres.

Cine este operatorul care prelucreaz─â datele dumneavoastr─â cu caracter personal?

Operatorul datelor cu caracter personal este ASOCIATIA PENTRU PROMOVAREA ALIMENTULUI ROMANESC,  cu sediul in Str. I.C. Bratianu, nr. 97A, Mogosoaia, judetul Ilfov, Romania, telefon +4021.351.26.03, e-mail: office@apar.ro, CUI 30013444.

Pentru a asigura o gestionare adecvat─â ├«n cadrul prelucr─ârii datelor dumneavoastr─â de c─âtre A.P.A.R., in vederea exercitarii drepturilor dumneavoastra, in calitate de  persoana vizata, puteti adresa intrebari/solicita lamuriri prin transmiterea unei solicit─âri scrise ├«n acest sens la urm─âtoarea adresa: Str. I.C. Bratianu, nr.97 A, cod 077135, Mogosoaia, Judetul Ilfov, ├«n aten╚Ťia d-lui Decebal Stefanita Padure, ori la adresa de e-mail  office@apar.ro

In conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679, pentru toate datele personale furnizate de utilizatori (persoane fizice ori juridice) si prelucrate de ÔÇťAPARÔÇŁ, aveti drept de  acces, de rectificare si stergere, de opozi┼úie ┼či de interven┼úie asupra datelor , dreptul la portabilitatea datelor ┼či puteti exercita aceste drepturi adres├óndu-v─â APAR, prin transmiterea unei solicitari in acest sens, utilizand datele precizate mai sus.

Care este scopul prelucr─ârii datelor dumneavoastr─â cu caracter personal?

Datele cu caracter personal furnizate de utilizatorii Site-ului web pot fi prelucrate de c─âtre A.P.A.R. ├«n urm─âtoarele scopuri, ├«n func╚Ťie de tipul de date furnizate de utilizator, precum ╚Öi de interac╚Ťiunile dintre utilizator ╚Öi A.P.A.R. prin intermediul paginii web.

  1. Navigarea pe Site-ul web. Utilizarea cookie-urilor:

atunci c├ónd vizita╚Ťi Site-ul nostru web, utiliz─âm cookie-uri pentru a colecta automat informa╚Ťii cu caracter tehnic care pot identifica utilizatorul, cum ar fi adresa IP, tipul de browser de internet folosit pentru navigarea pe Site-ul nostru web, sistemul dumneavoastr─â de operare, denumirea domeniului sau gazda domeniului prin intermediul c─âruia utilizatorul navigheaz─â pe Site-ul web. Principalul scop al utiliz─ârii cookie-urilor este s─â v─â ajute s─â ave╚Ťi parte de o experien╚Ť─â de navigare ├«mbun─ât─â╚Ťit─â ╚Öi, de asemenea pentru a v─â putea oferi un con╚Ťinut individualizat ╚Öi adaptat intereselor ╚Öi preferin╚Ťelor dumneavoastr─â. Drept urmare, ├«n m─âsura ├«n care v-a╚Ťi exprimat acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor, le vom utiliza pentru a v─â oferi o experien╚Ť─â personalizat─â ╚Öi relevant─â de navigare pe Site-ul nostru web ╚Öi pentru a ├«n╚Ťelege modul ├«n care interac╚Ťiona╚Ťi cu con╚Ťinutul nostru informativ. Pentru mai multe informa╚Ťii despre utilizarea cookie-urilor pe acest Site web ╚Öi scopurile ├«n care acestea sunt utilizate, precum ╚Öi cu privire la posibilit─â╚Ťile de a controla ╚Öi/sau dezactiva cookie-urile, v─â rug─âm s─â consulta╚Ťi Politica noastr─â privind cookie-urile care poate fi accesata ..

  • Contactul cu utilizatorii Site-ului web ╚Öi gestionarea ╚Öi tratarea cererilor ╚Öi solicit─ârilor din partea acestora:

Datele cu caracter personal ale utilizatorilor care contacteaz─â A.P.A.R. prin intermediul oric─âruia dintre canalele de contact puse la dispozi╚Ťie prin intermediul Site-ului web pentru a primi cereri ╚Öi/sau solicit─âri de la utilizatori vor fi prelucrate ├«n scopul men╚Ťinerii contactului ├«ntre p─âr╚Ťi, al gestion─ârii utilizatorilor Site-ului web, al furniz─ârii de servicii de asisten╚Ť─â pentru colaboratori sau utilizatori ╚Öi al gestion─ârii ╚Öi solu╚Ťion─ârii unor astfel de cereri ╚Öi solicit─âri.

  • Gestionarea ╚Öi desf─â╚Öurarea evenimentelor, campaniilor de informare ,sondajelor, evenimentelor, proiectelor, organizate/derulate de A.P.A.R.(denumite colectiv, in prezentul inscris, ÔÇ×proiecteÔÇŁ) :

Datele cu caracter personal ale utilizatorilor colectate prin ├«nregistrarea utilizatorului ca participant la oricare dintre proiectele derulate de A.P.A.R. prin intermediul paginii sale web vor fi prelucrate ├«n scopul gestion─ârii modului de desf─â╚Öurare a proiectelor in cazua, al acord─ârii eventualelor beneficii si al furnizarii informatiilor relevante,  pentru analiza eficacit─â╚Ťii acestor proiecte, precum ╚Öi ├«n vederea respect─ârii de c─âtre A.P.A.R. a oric─âror obliga╚Ťii juridice ╚Öi fiscale aplicabile ├«n calitate de entitate organizatoare a proiectelor  ├«n cauz─â.

Utilizarea si prelucrarea datelor dumneavoastra (constand in nume, prenume, numar de telefon furnizat, adresa de e-mail, semnatura, date de identificare din cartea de identitate sau pasaport, fotografie sau imagine video, voce ) se pot realiza în cadrul activitatilor de dezvoltare/derulare a Proiectelor (si anume activitati de : raportari, analize, sinteze, studii, organizare evenimente asociate Proiectului), a evenimentelor/intalnirilor publice si interne organizate de APAR si in cadrul activitatilor de comunicare cu angajatii si colaboratorii asociatiei, cu ministere/autoritati/insitutii relevante pentru derularea Proiectului, dar si prin intermediul canalelor și mijloacelor media externe.

Astfel, datele personale de mai sus, pot fi difuzate/incarcate pe on-line, pe platforme /site-uri ale asociatiei, pe canale si materiale de comunicare interna (www.apar-romania.ro, google drive, google photos sau afisate pe paginile asociatiei deschise pe retelele de socializare (Facebook, Linkedin), pentru a ilustra activitatea asociatiei sau/si activitatile/etapele Proiectului sau evenimentul la care ati participat si pe durata ori in considerarea caruia au fost colectate datele personale precizate mai sus.

In ceea ce priveste: fotografiile ce redau imaginea dumneavoastra și/sau înregistrările audio-video la care participati si care cuprind imaginea și/sau vocea dumneavoastră, acestea sunt date personale ce vor fi prelucrate numai pe baza consimtamantului exprimat de dumneavoastra in mod expres, in scris.

De asemenea fotografia / inregistrari privind vocea/imaginea dumneavoastra (sub rezerva obtinerii consimntamantului precizat in paragraful anterior) , numele, prenumele si functia dumneavoastra, si implicit organizatia/entitatea in cadrul careia detineti functia respectiva, sunt date ce pot fi publicate in materialele si prezentarile interne necesare dezvoltarii/derularii si implementarii Proiectului, care insa nu au scop de promovare comerciala a asociatiei ori a drepturilor de proprietate intelectuala asociate APAR,  ci sunt  materiale destinate exclusiv atingerii scopului Proiectului si derularii activitatilor necesare si relevante acestui scop.

Toate materialele ╚Öi crea╚Ťiile realizate/ comunicate/ difuzate/ utilizate conform celor men╚Ťionate anterior sunt in proprietatea exclusiva a asociatiei, iar persoana vizata nu are dreptul de a comercializa, vinde, difuza, transmite sau utiliza aceste materiale si creatii, indiferent daca sunt in asociere sau fara asociere : cu logo/ firma/ marcile APAR  ori cu cele asociate Proiectului.

├Än cazul ├«n care vom colecta date cu caracter personal precum seria ╚Öi num─ârul c─âr╚Ťii de identitate sau codul numeric personal, acestea vor fi colectate ╚Öi folosite ├«n scopul de mai sus doar pentru a ne conforma obliga╚Ťiilor legale/ fiscale. Participarea dumneavoastr─â la astfel de proiecte este voluntar─â. Drept urmare, dumneavoastr─â decide╚Ťi dac─â s─â ne oferi╚Ťi datele dumneavoastr─â cu caracter personal, prin completarea formularelor de participare pe Site-ul nostru web sau a altor formulare similare prev─âzute de regulamentele, specificul sau legislatia incidenta proiectelor respective.

A.P.A.R. informează că, în orice caz, datele vor fi prelucrate în conformitate cu bazele legale și contractuale care reglementează proiectul în cauză, incluzand regulamentele, specificul sau legislatia incidenta proiectelor respective.

  • Comunic─âri de marketing direct:

Putem prelucra datele cu caracter personal pentru a v─â informa despre: produsele ╚Öi serviciile membrilor si cele disponibile /relevante in industria alimentara , activitatea asociatiei, oferte promo╚Ťionale ale unor producatori/furnizori, despre initierea unor noi proiecte si beneficiile/scopul acestora,  ╚Öi pentru abonarea la buletine informative. Ca regul─â general─â, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate ├«n scopuri de marketing direct doar cu consim╚Ť─âm├óntul dumneavoastr─â ╚Öi prin utilizarea canalelor de comunicare (de exemplu, e-mail, sms etc.) cu care a╚Ťi fost de acord atunci c├ónd v-a╚Ťi exprimat consim╚Ť─âm├óntul. Cu toate acestea, ├«n m─âsura ├«n care ne-a╚Ťi comunicat adresa dumneavoastr─â de e-mail in contextul unei conjuncturi ocazionale, putem folosi adresa de e-mail, ├«n conformitate cu prevederile legale ├«n vigoare care ne permit s─â v─â transmitem comunic─âri privind aspectele de mai sus, in masura in care acestea sunt similare cu cele in legatura cu care ne-ati funizat adresa de e-mail, pe baza interesului nostru legitim ├«n acest sens; ├«n orice caz, la ob╚Ťinerea adresei de e-mail de la dumneavoastr─â ╚Öi ulterior, odat─â cu fiecare mesaj de marketing direct pe care vi-l putem trimite, v─â vom oferi posibilitatea de a v─â opune acestei utiliz─âri a adresei de e-mail (dezabonare).

  • Sondaje, studii privind satisfac╚Ťia membrilor ,colaboratorilor ╚Öi feedback de la acestia

Vom prelucra datele dumneavoastr─â cu caracter personal atunci c├ónd decide╚Ťi s─â participa╚Ťi la sondajele sau studiile noastre de pia╚Ť─â, la anchetele privind gradul de satisfac╚Ťie a colaboratorilor / membrilor asociatiei sau c├ónd ne furniza╚Ťi feedback cu privire la activitatea asociatiei, feedback despre produsele ╚Öi serviciile membrilor si cele disponibile /relevante in industria alimentara , activitatea asociatiei, oferte promo╚Ťionale ale unor producatori/furnizori, despre initierea unor noi proiecte si beneficiile/scopul acestora,  ╚Öi pentru abonarea la buletine informative.. Astfel de date cu caracter personal vor fi prelucrate ├«n scopul de mai sus doar pe baza consim╚Ť─âm├óntului dumneavoastr─â, av├ónd de asemenea ├«n vedere ╚Öi interesul nostru legitim de a ne ajuta s─â ├«n╚Ťelegem nevoile ╚Öi a╚Ötept─ârile colaboratorilor, membrilot  cu privire la activitatea asociatiei. Participarea dumneavoastr─â la astfel de sondaje sau studii este voluntar─â. ├Än consecin╚Ť─â, este alegerea dumneavoastr─â dac─â ne furniza╚Ťi sau nu datele cu caracter personal (precum nume ╚Öi prenume, informa╚Ťii privind preferin╚Ťele ╚Öi obiceiurile de cump─ârare sau alte date cu caracter personal pe care v─â oferi╚Ťi s─â ni le furniza╚Ťi), prin completarea formularelor de participare de pe Site-ul nostru web sau alte formulare similare furnizate ├«n cadrul respectivelor sondaje sau studii.

  • Plugin-urile Facebook ╚Öi LinkedIn

├Än scopul optimiz─ârii func╚Ťionale continue ┼či a unei maxime accesibilit─â┼úi pentru utilizatori, o parte din comunicarile noastre online utilizeaz─â plugin-urile sociale enumerate mai jos.

Pute┼úi recunoa┼čte plugin-urile de Facebook, prin logo-ul Facebook, precum si plugin-urile de LinkedIn, prin logo-ul LinkedIn, inserate in cadrul website-ului nostru. Pentru o prezentare general─â a plugin-urilor Facebook, v─â rug─âm s─â face┼úi click pe: http://developers.facebook.com/docs/plugins/, iar pentru plugin-ul LinkedIn, v─â rug─âm s─â face╚Ťi click pe: https://developer.linkedin.com/plugins . Atunci c├ónd accesa╚Ťi acest buton, plugin-ul stabile┼čte o conexiune direct─â ├«ntre browserul dumneavoastr─â ┼či serverul Facebook ori severul LinkedIn. Prin urmare, Facebook ori LinkedIn este informat de faptul c─â utiliza┼úi serviciile noastre online cu adresa dumneavoastr─â IP. Atunci c├ónd face┼úi click pe ÔÇ×butonul de distribuieÔÇŁ pe Facebook/ LinkedIn, ├«n timp ce sunte┼úi conectat/conectat─â la contul dumneavoastr─â, pute┼úi conecta con┼úinutul serviciilor noastre online cu profilul dumneavoastr─â de Facebook/ LinkedIn. Facebook/LinkedIn va putea astfel asocia utilizarea serviciilor noastre online cu contul dumneavoastr─â de utilizator. Dorim s─â subliniem faptul c─â utilizarea datelor dumneavoastra prin utilizarea paginilor de Facebook ori LinkedIn sunt supuse termenilor si conditiilor si politicilor de confidentialitate stabilite de aceste companii, asupra carora APAR noastra nu detine niciun control sau responsabilitate.  Pentru mai multe informa┼úii referitoare la politicile de confidentialitate adoptate de aceste companii, v─â rug─âm s─â consulta┼úi politica de confiden┼úialitate a Facebook la adresa https://www.facebook.com/policy.php ori politica de confiden╚Ťialitate a LinkedIn la adresa https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. ├Än cazul ├«n care nu dori┼úi ca Facebook ori LinkedIn s─â asocieze utilizarea serviciilor noastre online cu contul de Facebook/ LinkedIn, v─â rug─âm s─â v─â deconecta┼úi de la contul dumneavoastr─â de utilizator Facebook/ LinkedIn, atunci cand accesati plugin-urile de Facebook sau LinkedIn pe website-ul nostru.

  • Interac╚Ťiunea cu utilizatorii canalelor de socializare

Vom prelucra datele dvs. cu caracter personal, precum nume ╚Öi prenume, imagine, nume utilizator, adresa IP ╚Öi, dup─â caz, adres─â de e-mail, num─âr de telefon ╚Öi orice alte informa╚Ťii sau detalii pe care ni le comunica╚Ťi ├«n coresponden╚Ť─â, atunci c├ónd decide╚Ťi s─â interactionati cu noi prin intermediul canalelor de socializare precum Facebook, LinkedIn, YouTube, pe paginile oficiale ale asociatiei sau cand ne adresati ├«ntreb─âri, reclama╚Ťii sau solicit─âri formulate prin intermediul acestor canale de comunicare. Accesarea paginilor noastre oficiale active pe canalele de socializare precum Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube, se realizeaz─â ├«n condi╚Ťiile stabilite exclusiv de aceste platforme de socializare. Fiecare canal de socializare are propria politic─â privind modul ├«n care prelucreaz─â datele dvs. personale. Dac─â ave╚Ťi nel─âmuriri sau ├«ntreb─âri legate de utilizarea datelor dvs. personale de c─âtre canalele de socializare, v─â rug─âm, ca ├«nainte de accesare, s─â ave╚Ťi ├«n vedere politicile de confiden╚Ťialitate furnizate de acestea. Pentru informa╚Ťii privind scopul ╚Öi volumul colect─ârii datelor ╚Öi prelucrarea ╚Öi utilizarea ulterioar─â a datelor de c─âtre aceste canale de socializare, precum ╚Öi cu privire la drepturile dvs. ├«n acest sens ╚Öi posibilit─â╚Ťile de configurare pentru protejarea spa╚Ťiului dvs. privat, v─â rug─âm s─â consulta╚Ťi informa╚Ťiile privind protec╚Ťia datelor disponibile la urm─âtoarele link-uri: Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube.

  • Ce date sunt prelucrate de A.P.A.R. ╚Öi din ce surse provin acestea?

Datele pe care A.P.A.R. le prelucreaz─â ca urmare a interac╚Ťiunilor utilizatorului prin intermediul Site-ului nostru web provin din urm─âtoarele surse:

  • Datele furnizate de utilizator odat─â cu completarea spa╚Ťiilor pentru gestionarea procesului de comunicare cu utilizatorii puse la dispozi╚Ťie de A.P.A.R. ╚Öi/sau a spa╚Ťiilor puse la dispozi╚Ťie pentru participarea la ÔÇ×proiecteleÔÇŁ (notiune definita la pct. 3 mai sus) organizate de A.P.A.R., prin trimiterea de e-mailuri sau prin orice alt mijloc prin care A.P.A.R. comunic─â cu utilizatorul.
  • Datele generate ca urmare a desf─â╚Öur─ârii, gestion─ârii ╚Öi trat─ârii rela╚Ťiei stabilite ├«ntre utilizator ╚Öi A.P.A.R. poate prelucra urm─âtoarele categorii de date cu caracter personal, ├«n func╚Ťie de rela╚Ťia stabilit─â cu utilizatorul:┬á
  • Date de identificare ╚Öi de contact, respectiv orice informa╚Ťii care permit APAR s─â v─â identifice ╚Öi s─â v─â contacteze (de exemplu, nume ╚Öi prenume, semnatura, adresa de e-mail, adresa po╚Ötal─â, cod po╚Ötal, ora╚Ö, sector/jude╚Ť num─ârul de telefon).
  • Date academice sau profesionale ╚Öi/sau detalii legate de ocuparea unui loc de munc─â (de exemplu, datele con╚Ťinute ├«n curriculum vitae).
  • Alte tipuri de date: produse favorite, hobby-uri, interese, informa╚Ťii legate de stilul de via╚Ť─â; informa╚Ťii de ├«nregistrare sau conectare solicitate de Site-ul web al A.P.A.R. (de exemplu, ID logare/ e-mail, nume de utilizator, parola, intreb─âri de securitate/ r─âspunsuri; feedback oferit ├«n calitate de consumator, respectiv informa╚Ťii pe care le furnizati pe Site-ul web despre experien╚Ťa dumneavoastr─â ├«n utilizarea produselor ╚Öi serviciilor (de exemplu, comentarii ╚Öi sugestii, testimoniale sau alte informa╚Ťii legate de produsele  alimentare si calitatea acestora, serviciile pde promovare a alimentelor, etc..); con╚Ťinut generat de utilizator, respectiv orice con╚Ťinut (de exemplu, fotografii, imagini video sau povesti personale) pe care il crea╚Ťi ╚Öi ├«l distribuiti pe acest website sau indirect (de exemplu adresa IP).

Exclusiv ├«n cazul ├«n care utilizatorul paginii noastre web ofer─â alte tipuri de date ├«n interac╚Ťiunile cu A.P.A.R. aceste date vor fi prelucrate de c─âtre A.P.A.R. numai dac─â prelucrarea lor este necesar─â pentru atingerea scopului urm─ârit. ├Än caz contrar, datele vor fi distruse f─âr─â s─â fi fost salvate anterior de c─âtre A.P.A.R..

  • Date biometrice , rezultand din inregistrari audio ,video , din fotografii , acestea fiind efectuate in cadrul activitatilor Proiectului la care participati in mod voluntar  si in baza propriei decizii; aceste date vor fi prelucrate numai in baza consimtamantului dumneavoastra.
  • Care este temeiul juridic al prelucrarii datelor dumneavoastr─â de c─âtre A.P.A.R.?

A.P.A.R. prelucreaz─â datele cu caracter personal furnizate de utilizatorii paginii sale web ├«n conformitate cu urm─âtoarele temeiuri juridice, ├«n func╚Ťie de tipul de date furnizate de utilizator, precum ╚Öi de interac╚Ťiunile dintre utilizator ╚Öi A.P.A.R.: 

1. Prelucrarea datelor dumneavoastr─â ├«n scopuri privind ÔÇŁNavigarea pe website. Utilizarea cookie-urilorÔÇŁ este realizat─â exclusiv ├«n temeiul consim╚Ť─âm├óntului solicitat utilizatorului.

2. Prelucrarea datelor dumneavoastr─â ├«n scopuri privind ÔÇ×Contactul cu utilizatorii Site-ului web ╚Öi gestionarea ╚Öi tratarea cererilor ╚Öi solicit─ârilor din partea acestoraÔÇŁ se bazeaz─â pe gestionarea ╚Öi tratarea rela╚Ťiei juridice dintre utilizator ╚Öi A.P.A.R., cu alte cuvinte, pe interesul legitim al APAR ├«n gestionarea cererii dumneavoastr─â, men╚Ťinerea contactului ├«ntre p─âr╚Ťi ╚Öi, dup─â caz, furnizarea serviciului solicitat de utilizator, excutarea unei obliga╚Ťii legale, spre exemplu ├«n ceea ce prive╚Öte solu╚Ťionarea solicit─ârilor de exercitare a drepturilor utilizatorilor cu privire la prelucrarea datelor lor, precum ╚Öi, dac─â este necesar, pe acordul care va fi solicitat utilizatorului.

3. Prelucrarea datelor dumneavoastr─â (nume, prenume, telefon, email, semnatura, functia si organizatia din care faceti parte sau pe care o reprezentati) ├«n scopuri privind ÔÇ×Gestionarea ╚Öi desf─â╚Öurarea ProiectelorÔÇŁ ╚Öi sec╚Ťiunea ÔÇ×CariereÔÇŁ se bazeaz─â pe interesul legitim al A.P.A.R. de a: organiza campanii si informari privind produsele ╚Öi serviciile membrilor si cele disponibile /relevante in industria alimentara , activitatea asociatiei, oferte promo╚Ťionale ale unor producatori/furnizori, despre initierea unor noi proiecte si beneficiile/scopul acestora,  ╚Öi pentru abonarea la buletine informative  ╚Öi in scop de  recrutare a personalului corespunz─âtor necesit─â╚Ťilor Asociatiei, precum ╚Öi pe executarea unei obliga╚Ťii contractuale ╚Öi legale ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor participantilor in vederea derularii Proiectelor, ╚Öi de asemenea, ├«n scopul respect─ârii cerin╚Ťelor legale├Än toate situa╚Ťiile ├«n care consim╚Ť─âm├óntul este necesar, acesta va fi solicitat utilizatorului.

4. Prelucrarea datelor dumneavoastr─â ├«n scopuri privind ÔÇ×Comunic─âri de marketing directÔÇŁ se bazeaz─â pe consim╚Ť─âm├óntul care este solicitat, ├«n fiecare caz, utilizatorului.

5. Prelucrarea datelor dumneavoastr─â ├«n scopuri privind ÔÇ×SondajeÔÇŁ, ÔÇ×studiiÔÇŁ privind ÔÇ×gradul de satisfactieÔÇŁ si ÔÇ×feedbackÔÇŁ (privind un scop , obiect, serviciu, actiune, clar determinate) se bazeaz─â pe consim╚Ť─âm├óntul solicitat utilizatorului, precum ╚Öi pe interesul legitim de a desfasura actiuni pentru a intelege nevoile ╚Öi a╚Ötept─ârile clien╚Ťilor cu privire la produsele ╚Öi serviciile A.P.A.R..

A.P.A.R. informeaz─â c─â va prelucra date cu caracter personal ├«n scopuri bazate pe consim╚Ť─âm├óntul utilizatorului doar ├«n cazurile ├«n care utilizatorul ╚Öi-a dat acordul pentru fiecare dintre prelucr─âri, prin mijloacele de ob╚Ťinere a consim╚Ť─âm├óntului puse la dispozi╚Ťie de c─âtre A.P.A.R..

6. Prelucrarea datelor dumneavoastr─â ├«n scopul administr─ârii plugin-urilor Facebook ori LinkedIn se bazeaz─â pe interesul legitim al A.P.A.R. de a permite interac╚Ťiunea cu persoanele interesate prin intermediul canalelor de socializare.

7. Prelucrarea datelor dumneavoastr─â ├«n contextul interac╚Ťiunii cu utilizatorii canalelor de socializare se bazeaz─â pe interesul legitim al A.P.A.R. de a permite interac╚Ťiunea cu persoanele interesate de informa╚Ťiile publicate pe profilurile administrate de operator prin intermediul canalelor de socializare ╚Öi s─â oferim r─âspunsuri la ├«ntreb─ârile, reclama╚Ťiile sau solicit─ârile utilizatorilor care ni se adreseaza.

8. Prelucrarea datelor dumneavoastra rezultand din/reprezentand imaginea dumneavoastra video, vocea sau fotografia  va avea ca temei juridic numai consimtamantul dumneavoastra prealabil, pe care il acordati sau nu , in mod expres si fara echivoc asociatiei. Durata pastrarii/stocarii acestor date va fi cea pe care dumneavoastra o veti accepta in mod expres.

10. Cine sunt destinatarii datelor dumneavoastr─â?

Datele colectate de A.P.A.R. prin intermediul acestei pagini web vor putea fi comunicate urm─âtorilor destinatari din Romania, ├«n func╚Ťie de temeiul legal al comunic─ârii ╚Öi numai ├«n cazul ├«n care este necesar:

  • Autorit─â╚Ťilor sau institu╚Ťiilor publice (de exemplu, ├«n cazul ├«n care comunicarea este necesar─â pentru gestionarea reclama╚Ťiilor, pentru ├«ndeplinirea obliga╚Ťiilor legale ╚Öi fiscale care rezult─â din organizarea si derularea Proiectelor sau atunci cand APAR este obligata in virtutea unei prevederi legale sa furnizeze informatii autoritatilor sau institutiilor avand competente ├«n realizarea de inspec╚Ťii ╚Öi controale asupra activit─â╚Ťii ╚Öi activelor A.P.A.R. ori instantelor de judecata, pentru protejarea drepturilor ╚Öi activelor A.P.A.R.),
  • Notarilor publici (de exemplu, pentru autentificari, legalizari, etc…).
  • Agen╚Ťiilor de marketing direct, publicitate, media digital─â, furnizorilor de servicii de curierat (de exemplu:pentru organizarea sis derularea evenimentelor, Proiectelor, pentru expedierea unor comunicari si materiale),
  • Furnizorilor de servicii de sondaje sau studii/analize privind satisfac╚Ťia ╚Öi feedback, furnizorilor de servicii de centru de apel (in baza temeiurilor pentru aceste scopuri),
  • Societ─â╚Ťilor care ofer─â servicii de g─âzduire a platformelor A.P.A.R. si societatilor /partenerilor care asigur─â ├«ntre╚Ťinere tehnic─â a website-ului,
  • Auditorilor financiari sau juridici, contabililor, eventualilor membri ai asociatiei,
  • Persoanelor fizice sau juridice, ce detin calitatea de membri sau organe de conducere, cenzori ai APAR, ori sunt membri in comisii formate la nivelul  Asociatiei.

├Än ceea ce prive╚Öte celelalte scopuri ale prelucr─ârii datelor detaliate ├«n prezenta politic─â de confiden╚Ťialitate, A.P.A.R. ├«i informeaz─â pe utilizatori c─â aceste scopuri nu implic─â comunicarea datelor acestora de c─âtre A.P.A.R. c─âtre parti ter╚Ťe.

11.  C├ót timp p─âstr─âm datele dumneavoastr─â?

A.P.A.R. va păstra datele dumneavoastră cu caracter personal cât timp este necesar pentru prestarea serviciului solicitat și/sau pentru atingerea scopului propus al prelucrării.

Ulterior, at├ót timp c├ót utilizatorul nu ╚Öi-a exercitat dreptul de ╚Ötergere, datele sale vor fi p─âstrate pe durata termenelor legale aplicabile ├«n fiecare caz, ├«n func╚Ťie de tipul de date ╚Öi de scopul prelucr─ârii.

├Än orice caz, utilizatorul poate solicita informa╚Ťii detaliate despre termenele de p─âstrare a datelor aplicabile ├«n cadrul A.P.A.R. transmigtand  o solicitare la  adresa office@apar.ro.

Estim─âm c─â activit─â╚Ťile de prelucrare detaliate mai sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe urm─âtoarele perioade:

 ScopDurat─â
1Navigarea pe Site-ul web și utilizarea cookie-urilor1 an
2R─âspunsul la ├«ntreb─ârile, solicit─ârile sau reclama╚Ťiile dumneavoastr─â3 ani
3Organizarea ╚Öi gestionarea Proiectelor (evenimente, campanii de informare ,sondaje, evenimente , proiecte, organizate/derulate de A.P.A.R.-Durata derularii Proiectelor, precum si perioada necesara pentru protejarea drepturilor Asociatiei, avand in vedere legea aplicabila, inclusiv perioada de prescriptie si termenele prevazute de legislatia fiscala, (pentru toate datele ce nu au ca temei juridic al prelucrarii, consimtamantul) – Pana la momentul retragerii consimtamantului de catre persoana vizata (pentru date rezultand din/reprezentand imaginea dumneavoastra video, voce sau fotografie) 
4Comunic─âri de marketing directPana la momentul retragerii consimtamantului de catre persoana vizata
5Realizarea de sondaje, studii de pia╚Ť─â, anchete privind gradul de satisfac╚Ťie a membrilor, consumatorilor privind calitatea produselor alimentare sau pentru a ob╚Ťine feedback de la acestia cu privire la produsele ╚Öi serviciile noastre, activitatea asociatiei3 ani
6Plugin-urile Facebook ╚Öi LinkedIn 
7Interac╚Ťiunea cu utilizatorii canalelor de socializareDurata necesar─â pentru p─âstrarea interac╚Ťiunii cu utilizatorii ╚Öi oferirea r─âspunsurilor la solicit─âri, ├«ntreb─âri ori reclama╚Ťii, precum ╚Öi perioada necesar─â pentru protejarea drepturilor A.P.A.R., av├ónd ├«n vedere legea aplicabil─â, inclusiv perioada de prescrip╚Ťie.

Odată ce perioada de prelucrare indicată mai sus expiră, iar APAR nu mai are motive legale sau legitime de a prelucra datele utilizatorilor cu caracter personal, datele vor fi șterse în conformitate cu procedurile acesteia, care pot implica arhivarea, anonimizarea sau distrugerea acestora.

12. Care sunt datele cu caracter personal pe care trebuie s─â ni le furniza╚Ťi ├«n fiecare caz?

A.P.A.R. ├«i informeaz─â pe utilizatori c─â, atunci c├ónd datele cu caracter personal sunt colectate printr-un formular pus la dispozi╚Ťie pe Site-ul nostru, va fi necesar ca utilizatorul s─â furnizeze cel pu╚Ťin datele indicate ca fiind obligatorii ├«n formularul respectiv. ├Än cazul ├«n care nu se furnizeaz─â cel pu╚Ťin aceste date, considerate necesare, A.P.A.R. nu va putea gestiona serviciul sau cererea formulat─â de utilizator.

De asemenea, A.P.A.R. ├«i informeaz─â pe utilizatorii care doresc s─â participe la un Proiect organizat de A.P.A.R. c─â, ├«n astfel de cazuri, vor trebui s─â furnizeze datele cu caracter personal solicitate ├«n fiecare caz, ├«n conformitate cu mecanismul/regulamentul/legea aplicabila ├«n cauz─â ╚Öi cu dispozi╚Ťiile juridice specifice Proiectului, incluzand regulamentul campaniei/evenimentului/proiectului respectiv. Dac─â nu furnizeaz─â datele necesare ├«n fiecare caz, utilizatorul nu va putea participa la Proiectul ├«n cauz─â ╚Öi, dac─â este cazul, nu va putea primi informari/comunicari/beneficii asociate Proiectului.

13. Ce anume trebuie s─â garanta╚Ťi atunci c├ónd furniza╚Ťi date cu caracter personal?

Utilizatorul garanteaz─â c─â datele furnizate sunt reale, exacte, complete ╚Öi actualizate, fiind responsabil pentru orice prejudiciu, direct sau indirect, care ar putea rezulta ca urmare a ├«nc─âlc─ârii acestei obliga╚Ťii. 

├Än cazul ├«n care utilizatorul furnizeaz─â date care apar╚Ťin unei ter╚Ťe p─âr╚Ťi, acesta garanteaz─â c─â a informat respectiva ter╚Ť─â parte cu privire la toate aspectele cuprinse ├«n prezenta politic─â de confiden╚Ťialitate ╚Öi c─â a ob╚Ťinut consim╚Ť─âm├óntul de a ne furniza datele acesteia ├«n scopul prelucr─ârii ├«n cauz─â. Toate acestea trebuie s─â aib─â loc ├«nainte de furnizarea datelor unei ter╚Ťe p─âr╚Ťi prin intermediul Site-ului nostru web.

A.P.A.R. v─â informeaz─â c─â pentru a furniza datele dumneavoastr─â cu caracter personal, ├«n orice mod, prin intermediul Site-ului nostru, trebuie s─â ave╚Ťi peste 16 ani. Utilizatorul care furnizeaz─â date c─âtre A.P.A.R. prin intermediul acestui Site declar─â ╚Öi garanteaz─â c─â are peste 16 ani, fiind pe deplin responsabil pentru aceast─â declara╚Ťie. Utilizarea sistemelor, precum ╚Öi a rezultatelor prelucr─ârii este interzis─â cu privire la copiii care nu au ├«mplinit aceast─â v├órst─â f─âr─â consim╚Ť─âm├óntul p─ârin╚Ťilor/reprezentan╚Ťilor legali ai acestora. ├Än cazul ├«n care, ├«n ciuda eforturilor noastre rezonabile de prevenire, o astfel de prelucrare are totu╚Öi loc, o vom ├«nceta odat─â ce observ─âm faptul c─â utilizatorii nu au ├«mplinit v├órsta men╚Ťionat─â mai sus.

14. Ce m─âsuri adopt─âm pentru a v─â proteja datele cu caracter personal?

Ca r─âspuns la preocuparea A.P.A.R. de a garanta securitatea ╚Öi confiden╚Ťialitatea datelor dumneavoastr─â, au fost adoptate nivelurile de securitate necesare pentru protec╚Ťia datelor cu caracter personal ╚Öi au fost instalate mijloacele tehnice disponibile pentru a preveni pierderea, utilizarea abuziv─â, modificarea, accesul neautorizat ╚Öi furtul datelor cu caracter personal furnizate prin intermediul site-ului web. ├Än orice caz, trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont de faptul c─â m─âsurile de securitate pe internet nu sunt infailibile.

15. Care sunt drepturile dumneavoastr─â cu privire la datele dumneavoastr─â cu caracter personal?

A.P.A.R. v─â informeaz─â c─â ave╚Ťi dreptul de a ob╚Ťine o confirmare c─â se prelucreaz─â sau nu date cu caracter personal care v─â privesc.

├Än mod similar, A.P.A.R. v─â informeaz─â c─â ave╚Ťi urm─âtoarele drepturi cu privire la datele dumneavoastr─â cu caracter personal:

  • De a accesa datele dumneavoastr─â: Ave╚Ťi dreptul de a v─â accesa datele pentru a ╚Öti care dintre datele cu caracter personal pe care le prelucr─âm v─â privesc ╚Öi care sunt condi╚Ťiile ├«n care sunt prelucrate.
  • De a solicita rectificarea sau ╚Ötergerea datelor dumneavoastr─â: ├Än anumite circumstan╚Ťe, ave╚Ťi dreptul de a rectifica datele cu caracter personal pe care le considera╚Ťi inexacte ╚Öi care v─â privesc, ╚Öi care sunt supuse prelucr─ârii de c─âtre A.P.A.R., precum ╚Öi dreptul de a solicita ╚Ötergerea datelor atunci c├ónd, printre alte motive, datele nu mai sunt necesare pentru scopurile ├«n care au colectate.
  • De a solicita restric╚Ťionarea prelucr─ârii datelor dumneavoastr─â: ├Än anumite circumstan╚Ťe, ave╚Ťi dreptul de a ne solicita restrictionarea prelucr─ârii datelor dumneavoastr─â, caz ├«n care v─â inform─âm c─â vom p─âstra datele ├«n leg─âtur─â cu care a╚Ťi solicitat restrictionarea prelucr─ârii numai pentru exercitarea sau ap─ârarea unui drept ├«n justi╚Ťie.
  • La portabilitatea datelor dumneavoastr─â: ├Än anumite circumstan╚Ťe, ve╚Ťi avea dreptul s─â primi╚Ťi datele personale care v─â privesc, ╚Öi pe care ni le-a╚Ťi furnizat, ├«ntr-un format structurat utilizat ├«n mod curent ╚Öi care poate fi citit automat, precum ╚Öi ca acestea s─â fie transmise de A.P.A.R. c─âtre alt operator.
  • De a v─â opune prelucr─ârii datelor dumneavoastr─â: ├Än anumite circumstan╚Ťe ╚Öi din motive legate de situa╚Ťia dumneavoastr─â particular─â, ave╚Ťi dreptul de a v─â opune prelucr─ârii datelor dumneavoastr─â, caz ├«n care prelucrarea va ├«nceta, cu excep╚Ťia cazului ├«n care trebuie s─â continu─âm s─â facem acest lucru din motive legitime imperioase sau pentru exercitarea sau ap─ârarea unui drept ├«n justi╚Ťie.
  • De a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizat─â, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizat─â sau o afecteaz─â pe aceasta ├«n mod similar ├«ntr-o manier─â semnificativ─â.
  • De a depune o pl├óngere la Autoritatea de Protec╚Ťie a Datelor (ANSPDCP) ╚Öi dreptul de a v─â adresa instan╚Ťelor de judecat─â competente.

De asemenea, v─â reamintim c─â ave╚Ťi dreptul de a retrage orice consim╚Ť─âm├ónt pe care l-a╚Ťi furnizat pentru prelucrarea datelor dumneavoastr─â, f─âr─â ca acest lucru s─â afecteze legalitatea prelucr─ârii pe baza consim╚Ť─âm├óntului ├«nainte de retragerea acestuia.

16. INFORMARE :

A.P.A.R. v─â informeaz─â c─â v─â pute╚Ťi exercita drepturile asupra datelor dumneavoastr─â cu caracter personal prin oricare dintre urm─âtoarele canale:

  • Printr-o scrisoare adresat─â APAR. Va rugam ca aceasta s─â includ─â men╚Ťiunea ÔÇ×Protec╚Ťia datelorÔÇŁ.
  • Printr-o solicitare adresat─â  APAR  la adresa de e-mail office@apar.ro. Va rugam ca aceasta s─â includ─â men╚Ťiunea ÔÇ×Protec╚Ťia datelorÔÇŁ.

În ambele cazuri, A.P.A.R. are dreptul, in conditiile prevederilor legale, de a solicita furnizarea de informatii suplimentare necesare pentru a confirma identitatea persoanei vizate, atunci care are indoieli intemeiate cu privire la identitatea persoanei fizice solicitante.

A.P.A.R. va furniza informa╚Ťiile solicitate ├«n termen de maximum o lun─â de la primirea cererii. Acest termen se poate prelungi cu ├«nc─â dou─â luni dac─â este necesar, ├«n func╚Ťie de complexitatea cererilor ╚Öi de num─ârul acestora.

A.P.A.R. v─â informeaz─â c─â pute╚Ťi depune o pl├óngere la autoritatea de supraveghere competent─â ├«n materie de protec╚Ťie a datelor. Cu toate acestea, v─â ├«ncuraj─âm s─â transmite╚Ťi ├«n prim─â instan╚Ť─â reclama╚Ťia dumneavoastr─â catre APAR , conform datelor pe care vi le punem la dispozitie mai sus, pentru a fi solu╚Ťionat─â ├«n mod amiabil.

Prezenta politica de confidentialitate se completeaza cu dispozitiile din  ÔÇ×NOTA DE INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONALÔÇŁ ÔÇô disponibila accesand link-ul https://apar-romania.ro/nota-de-informare-privind-prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal/.

Versiune actualizata aprilie 2020

APAR




« ├Änapoi