Afilieri, reprezentativitati


PRO AGRO

In anul 2013, APAR a devenit membra a Federatiei Nationale a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe din Romania – PRO AGRO (link https://www.cnproagro.ro/), singura federatie cu reprezentativitate pentru sectorul industriei alimentare cat si pentru sectorul agriculturii.

In cadrul PRO AGRO, APAR a preluat pozitia de reprezentare din grupurile de Dialog Civil de la nivel european pentru „Calitatea si Promovarea Produselor”. In aceasta calitate reprezentantii nostri au participat in mod activ la redactarea noului regulament privind Promovarea produselor Agroalimentare – Regulamentul (UE) nr. 1144/2014 al Parlamentului European si al Consiliului din 22 octombrie 2014 privind actiunile de informare si promovare referitoare la produsele agricole puse in aplicare pe piata interna si in tarile terte.

In calitate de membra PRO AGRO, APAR a dobandit statutul de membru in Consiliul de Export al Romaniei, organizand cele mai importante actiuni de promovare externa pentru producatorii romani.

Participarea APAR la Dialogul Social reglementat la nivel national prin Legea 62/2011 se realizeaza prin apartenenta Federatiei PRO AGRO la Confederatia Nationala a Patronatului Roman – CNPR (prin UPR Business Romania), una din cele 6 confederatii patronale cu reprezentativitate dobandita la nivel national.

Reprezentativitate PRO AGRO – Martie 2018


Reprezentativitate UPR BusinessRomania – Decembrie 2019

 

 

 

 

 


AgroTransilvania

Misiunea Clusterului Agro-Food-Ind Napoca o reprezintă promovarea colaborării şi cooperării între entităţile de afaceri, din sectorul agro-industrial, mediul academic şi de cercetare, dar şi încurajarea procesului de restructurare competitivă a sectorului şi asigurarea participării în multiple proiecte comerciale, naţionale şi internaţionale. În acest sens, membrii asociației „Clusterul Agro-Food-Ind Napoca” au decis să se asocieze pentru sprijinirea dezvoltării sectorului agro-industrial, cu scopul declarat de a susţine creşterea competitivităţii asociaţiei, precum şi a fiecărui membru în parte, atât pe piaţa naţională, dar şi internaţională.

www.agrocluster.ro