Afilieri, reprezentativitati


PRO AGRO

In anul 2013, APAR a devenit membra a Federatiei Nationale a Producatorilor din Agricultura, Industrie Alimentara si Servicii Conexe din Romania ÔÇô PRO AGRO (link https://www.cnproagro.ro/), singura federatie cu reprezentativitate pentru sectorul industriei alimentare cat si pentru sectorul agriculturii.

In cadrul PRO AGRO, APAR a preluat pozitia de reprezentare din grupurile de Dialog Civil de la nivel european pentru ÔÇ×Calitatea si Promovarea ProduselorÔÇŁ. In aceasta calitate reprezentantii nostri au participat in mod activ la redactarea noului regulament privind Promovarea produselor Agroalimentare – Regulamentul (UE) nr. 1144/2014 al Parlamentului European si al Consiliului din 22 octombrie 2014 privind actiunile de informare si promovare referitoare la produsele agricole puse in aplicare pe piata interna si in tarile terte.

In calitate de membra PRO AGRO, APAR a dobandit statutul de membru in Consiliul de Export al Romaniei, organizand cele mai importante actiuni de promovare externa pentru producatorii romani.

Participarea APAR la Dialogul Social reglementat la nivel national prin Legea 62/2011 se realizeaza prin apartenenta Federatiei PRO AGRO la Confederatia Nationala a Patronatului Roman ÔÇô CNPR (prin UPR Business Romania), una din cele 6 confederatii patronale cu reprezentativitate dobandita la nivel national.

Reprezentativitate PRO AGRO – Martie 2018


Reprezentativitate UPR BusinessRomania – Decembrie 2019

 

 

 

 

 


AgroTransilvania

Misiunea Clusterului Agro-Food-Ind Napoca o reprezint─â promovarea colabor─ârii ┼či cooper─ârii ├«ntre entit─â┼úile de afaceri, din sectorul agro-industrial, mediul academic ┼či de cercetare, dar ┼či ├«ncurajarea procesului de restructurare competitiv─â a sectorului ┼či asigurarea particip─ârii ├«n multiple proiecte comerciale, na┼úionale ┼či interna┼úionale. ├Än acest sens, membrii asocia╚Ťiei ÔÇ×Clusterul Agro-Food-Ind NapocaÔÇŁ au decis s─â se asocieze pentru sprijinirea dezvolt─ârii sectorului agro-industrial, cu scopul declarat de a sus┼úine cre┼čterea competitivit─â┼úii asocia┼úiei, precum ┼či a fiec─ârui membru ├«n parte, at├ót pe pia┼úa na┼úional─â, dar ┼či interna┼úional─â.

www.agrocluster.ro