COMUNICAT DE PRESĂ – GREEN JOBS FOR A GREEN LIFE
GREEN JOBS FOR A GREEN LIFE – oportunitate pentru modernizarea și dezvoltarea ONG-urilor
Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR) în parteneriat cu Think Development SRL anunță începerea proiectului „Green Jobs for a Green Life”, cod SMIS 308601, cofinanțat de Fondul Social European+ prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027.
Acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor de modernizare și adaptare a pieței muncii la noile cerințe ale economiei verzi, având ca obiectiv consolidarea dialogului social și a parteneriatelor pentru ocupare și formare în regiunile mai puțin dezvoltate
Proiectul „Green Jobs for a Green Life” se va desfășura pe o perioadă de doi ani, începând cu 1 aprilie 2024 și finalizându-se la 31 martie 2026. Valoarea totală a proiectului este de 4.958.176,01 lei, din care 4.124,355,96 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă FSE+, iar 727.827,52 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național.
Obiectivul general al proiectului este creșterea capacitații de implicare in dialog a unui număr de 30 de organizații ale societății civile pentru a contribui la incluziunea prin ocupare si formare a categoriilor dezavantajate si de a participa, după caz, la furnizarea de măsuri active de ocupare.
Obiectivele specifice ale proiectului:
OS1: Creșterea capacității unui număr de 30 de ONG-uri de a contribui eficient la dezvoltarea și implementarea politicilor de ocupare prin implementarea de acțiuni ce vizează îmbunătățirea managementului organizațional, a planificării strategice precum și optimizarea fluxurilor instituționale specifice partenerilor sociali, inclusiv digitalizarea acestora pentru un număr de 70 de persoane din cadrul acestora.
OS2: Îmbunătățirea calității expertizei celor 30 de ONG-uri prin furnizarea de programe de formare pentru 70 de persoane din cadrul acestora.
OS3: Sprijinirea celor 30 de organizații ale societății civile de a participa la dezvoltarea și implementarea de acorduri naționale si transnaționale și preluarea unor bune practici în ceea ce privește dialogul social și piața muncii la nivel European.
Grupul țintă al proiectului este format din 30 deasociații/fundații, inclusiv federațiile înființate în conformitate cu prevederile OG nr. 26/2000, care în conformitate cu documentele statutare au prevăzute și obiective privind implementarea de măsuri specifice pieței muncii, cum ar fi: stimularea ocupării prin măsuri de informare, consiliere, mediere pe piața muncii, formare profesională a adulților, ocupare pe cont propriu prin antreprenoriate, stimularea dialogului civic pe piața muncii. De asemenea, din grupul țintă mai fac parte 70 de persoane personal angajat, voluntari, membri ai organelor de conducere ai celor 30 de asociații / fundații / federații menționate anterior.
Activitățile proiectului cuprind următoarele:
- Cursuri de Formare pentru Management Organizațional, Planificare Strategică și Competențe Digitale, menite să îmbunătățească abilitățile și cunoștințele în domeniul managementului, planificării strategice și utilizării tehnologiilor digitale. Participanții vor primi diplome de participare emise de beneficiar la finalul cursurilor. Cursul de competențe digitale este autorizat ANC.
- Cursuri de Competențe de Dialog Social și Civic și Lobby și Advocacy, ce vizează îmbunătățirea abilităților de dialog și negociere, precum și înțelegerea proceselor de advocacy și lobby.
- Posibilitatea includerii organizației dumneavoastră în Rețeaua Națională pentru Promovarea Locurilor de Muncă Verzi (Green Jobs Network – GJN), în scopul promovării locurilor de muncă verzi și a economiei verzi la nivel național. Veți avea oportunitatea de a colabora cu alte organizații și de a promova schimbările pozitive în societate.
- Workshopuri și vizite de transfer de bune practici pentru dezvoltarea competențelor de implicare activă în dialog și dezbateri publice, precum și vizite la Bruxelles, la Parlamentarism, unde puteți intra în rolul unui deputat în Parlamentul European pentru a înțelege mai bine procesele europene și impactul acestora asupra vieții noastre.
Pentru mai multe informații despre proiect și activitățile planificate, vă rugăm să contactați:
Email: greenjobs@apar.ro
Persoane contact:
Carolina Roibu – Expert informare si organizare campanii
Telefon: 0738 152 325
Tănase Cristian – Expert informare si organizare campanii
Telefon: 0737 020 001
Date contact:
Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc – APAR – Mogoșoaia, Str. I.C. Bratianu nr. 97A, Ilfov
`Website: www.APAR-Romania.ro
E-mail: office@apar.ro
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.mfe.gov.ro
Conţinutul acestei pagini web nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor paginii web.
« Înapoi