SIAL Shanghai 2018
Companii ParticipanteGalerie foto
ROMANIA – prezenta cu stand national pentru prima oara la targul SIAL Shanghai din RP Chineza

Produsele alimentare romanesti au fost prezentate in perioada 16-18 mai 2018 de 14 producatori romani in cadrul pavilionului national organizat de Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR impreuna cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat – MMACA.

SIAL China este al patrulea cel mai mare targ alimentar din lume, cu o experienta de 18 ani pe piata. Standul Romaniei in suprafata de 160 mp a fost localizat in hala W4 alaturi de pavilioane nationale ale celor mai mari producatori agro-alimentari mondiali (SUA, Franta, Spania, Germania, Polonia, etc).

Pentru prima participare s-a ales varianta de personalizare a pachetului „Luxury” oferit de organizatorul extern al targului. Elementele de personalizare au constat in folosirea culorilor alb-verde pentru elementele constructive si a brandului sectorial impreuna cu logo-ul „Centenar” in cadrul fiecarui stand individual.

Vizitatorii targului au putut sa savureze produse de panificatie si patiserie, bere, fructe uscate, ceaiuri, conserve, produse apicole, dulciuri ale celor 14 companii romanesti: Apidava, Artesans del Sucre, Albrau Prod, Annabella Fabrica de Conserve Raureni, Boromir Ind, Germino, Grande Dolceria, Kalpo, Monceanu Inocasings, Orlando Import Export 2001, Pan Food, Prefera Foods, Scandia Foods, Tual Fast Chance’98.

Pavilionul national al Romaniei a fost vizitat, in prima zi a targului, de delegatia DG Agri condusa de comisarul european pentru agricultura Phil Hogan. Acesta a avut o intalnire de 15 minute cu reprezentantii APAR unde s-au discutat probleme legate de masurile de promovare reglementate prin programele de dezvoltare rurala (Reg. UE nr. 1305/2013).

In urma discutiilor purtate cu firmele participante la targ precum a rezultatelor obtinute in baza unui chestionar online, APAR a identificat interesul crescut pentru piata chineza. In acest sens s-a propus includerea in PPE 2019 a 2 manifestari expozitionale in China, respectiv SIAL Shanghai si Anufood Beijing.

Decebal Stefanita Padure

Presedinte APAR
« Înapoi